Energiebeheersing


Innovatie en stijl

Luxaflex® is toonaangevend bij het realiseren van energiebesparingen, met raambekleding. In 1985 vonden wij de zeer energie-efficiënte Duette® Shades uit, als antwoord op de energiecrisis van het eind van de jaren zeventig.

De Duette® Architella® Shades zijn onze meest recente innovatie op dit gebied. Ze hebben een honingraat-in-honingraat-ontwerp dat de energie-efficiëntie verder verhoogt.

Wij blijven nadenken over de impact van al onze raambekledingen. Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen ontsnappen.

Duette® Architella® Shades in 64 mm plooibreedte Duette® Architella® Shades in 64 mm plooibreedte

Duette® Shades in een zacht doorschijnende stof Duette® Shades in een zacht doorschijnende stof

De beste tips om energie te besparen bij ramen:

  • Zorg ervoor dat uw ramen en deuren goed bestand zijn tegen het weer
  • Houd de ramen dicht wanneer u de verwarming of airconditioning heeft ingeschakeld.
  • Open uw raambekleding tijdens zonnige winterdagen om gratis zonnewarmte binnen te laten en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  • Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden.

Op deze drie belangrijke manieren helpen de producten van Luxaflex® u om energie te besparen bij ramen:

1. Isolatie

Tijdens de wintermaanden ontsnapt de warmte via de ramen naar buiten, terwijl de hitte tijdens de zomermaanden door diezelfde ramen naar binnen stroomt. Met isolerende raambekleding kunt u het energieverbruik verminderen, op verwarmings- en koelkosten besparen en een comfortabeler sfeer creëren.

2. Zonnewarmteregulering

De warmte die de zon produceert – zonne-energie – komt in de winter van pas bij het verwarmen van uw huis, maar kan in de zomer leiden tot onplezierig hoge temperaturen binnenshuis, waardoor uw airconditioningkosten stijgen. Veel raambekledingen van Luxaflex® helpen om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren.

3. Daglicht

Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Bezoek uw plaatselijke Luxaflex® showroom om onze energiebesparende Duette® Shades te bekijken en hoe ze in uw huis het best tot hun recht komen.

Wonnink Zonwering B.V.

Bezoekadres:

Siliciumweg 34

3812 SX Amersfoort

Postadres:

Postbus 1059

380 BB Amersfoort

Tel. 033 480 22 44

E-mail info@wonnink.nl

Onze showroom is open:

Maandag van 13.00 tot 17.00 uur

Dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur

Woensdag van 10.00 tot 17.00 uur

Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur

Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Zondag Gesloten


Zoals u weet hebben diverse bedrijven vanwege Covid-19 hun showrooms moeten sluiten. Hoewel wij zonwering essentieel vinden, vallen wij hier helaas ook onder. Onze showroom is daarom gesloten tot in ieder geval 3 maart 2021. Maar stil zitten doen we niet!

We kunnen u namelijk wel op andere manieren van dienst zijn, en u een passend advies geven zoals u van ons bent gewend.

Kies de contactvorm die bij jou past
Onze medewerkers staan klaar om al u vragen te beantwoorden, advies over binnen- en buitenzonwering te geven en kunnen dit uiteraard laten zien met beeld en geluid.

U kunt ook gewoon een afspraak inplannen met één van onze adviseurs door een afspraak te maken via 033-4802244

Hierdoor kunnen wij bij u thuis, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften, u alsnog voorzien van het advies wat u van ons bent gewend. Wij nemen u voorbeelden laten zien, en tevens hebben we doek- en kleurstalen bij ons.