Energiebeheersing


Innovatie en stijl

Luxaflex® is toonaangevend bij het realiseren van energiebesparingen, met raambekleding. In 1985 vonden wij de zeer energie-efficiënte Duette® Shades uit, als antwoord op de energiecrisis van het eind van de jaren zeventig.

De Duette® Architella® Shades zijn onze meest recente innovatie op dit gebied. Ze hebben een honingraat-in-honingraat-ontwerp dat de energie-efficiëntie verder verhoogt.

Wij blijven nadenken over de impact van al onze raambekledingen. Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen ontsnappen.

Duette® Architella® Shades in 64 mm plooibreedte Duette® Architella® Shades in 64 mm plooibreedte

Duette® Shades in een zacht doorschijnende stof Duette® Shades in een zacht doorschijnende stof

De beste tips om energie te besparen bij ramen:

  • Zorg ervoor dat uw ramen en deuren goed bestand zijn tegen het weer
  • Houd de ramen dicht wanneer u de verwarming of airconditioning heeft ingeschakeld.
  • Open uw raambekleding tijdens zonnige winterdagen om gratis zonnewarmte binnen te laten en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  • Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden.

Op deze drie belangrijke manieren helpen de producten van Luxaflex® u om energie te besparen bij ramen:

1. Isolatie

Tijdens de wintermaanden ontsnapt de warmte via de ramen naar buiten, terwijl de hitte tijdens de zomermaanden door diezelfde ramen naar binnen stroomt. Met isolerende raambekleding kunt u het energieverbruik verminderen, op verwarmings- en koelkosten besparen en een comfortabeler sfeer creëren.

2. Zonnewarmteregulering

De warmte die de zon produceert – zonne-energie – komt in de winter van pas bij het verwarmen van uw huis, maar kan in de zomer leiden tot onplezierig hoge temperaturen binnenshuis, waardoor uw airconditioningkosten stijgen. Veel raambekledingen van Luxaflex® helpen om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren.

3. Daglicht

Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Bezoek uw plaatselijke Luxaflex® showroom om onze energiebesparende Duette® Shades te bekijken en hoe ze in uw huis het best tot hun recht komen.

Jacobs Thuis & Interieur

Bezoekadres:

Sluisweg 4

6581 KA Malden

Postadres:

Sluisweg 4

6581 KA Malden

Tel. +31 24-3999900

E-mail info@jacobs-interieur.nl

Onze showroom is open:

Dinsdag 09:30- 17:30

Woensdag 09:30- 17:30

Donderdag 09:30- 17:30

Vrijdag 09:30- 20:00

Zaterdag 09:30 - 17:00