Kindveiligheid

Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat doodgewone zaken zoals uw raambekleding ineens gevaren met zich mee kunnen brengen. Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie.

Download onze gratis brochure voor een uitgebreid overzicht van de veiligheidsopties van onze producten


Veilige en eenvoudige bediening

Luxaflex® voldoet altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (Aan de binnenzijde geplaatste zonneschermen — Prestatie-eisen inclusief veiligheid). Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe producten en opties om het risico op ongevallen te verkleinen.

Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm is de standaard bedieningslengte voor de meeste raambekledingen met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken.

Algemeen advies

Kopers en gebruikers van jaloezieën moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende koorden, banden, kettingen en draden voor jonge kinderen kunnen vormen. De volgende richtlijnen moeten daarom steeds in acht worden genomen:

  1. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, banden en verbindingskoorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
  2. Houd, om wurging te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  3. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
  4. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  5. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

MotorizationMotorization

Horizontale Jaloezieën met LiteRise®Horizontale Jaloezieën met LiteRise®

Luxaflex® oplossingen

Van koordloze alternatieven tot elektrische systemen – al onze innovatieve bedieningssystemen zijn ontworpen om de beste veiligheid en het beste bedieningsgemak te bieden.

Wat is het juiste bedieningssysteem voor uw huis?

Maak de juiste keuze voor uw huis

In uw plaatselijke Luxaflex® showroom krijgt u deskundig advies bij uw keuze voor de producten, functies en bedieningsmethoden die het best bij uw huis passen. En we hebben een complete waaier van kleuren, patronen en ontwerpen die perfect zijn voor kinderdagverblijven, speelkamers en slaapkamers van kleine kinderen.