Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Op de productpagina kunt u uw favoriete raambekleding van dichtbij bekijken in een selectie van kleuren, stoffen en materialen. Om alle opties te bekijken, bezoekt u uw plaatselijke Luxaflex® showroom.

NB: Door verschillen in printers, scanners, monitors en internetbrowsers treden variaties op in de kleur, textuur, details, het contrast en de helderheid. De kleuren en stoffen ervaart u het best door een bezoek te brengen aan een showroom.

Onze innovaties worden vaak belicht op de homepagina van deze website en op onze social media kanalen.

Rolgordijnen

Onze Greenscreen® stoffen zijn milieuvriendelijk en zijn gemaakt van

biologisch afbreekbare en hernieuwbare bronnen, en zelfs van gerecycled PET. De Greenscreen® stoffen zijn verkrijgbaar voor onze populaire rolgordijnen.

De meeste van onze rolgordijnen zijn gecertificeerd door OEKO-TEX® 100, GREENGUARD of Cradle to Cradle. Deze stoffen zijn gegarandeerd vrij van potentieel schadelijke stoffen. Daardoor dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat.

Houten jaloezieën Meer dan 90% van het hout dat in de houten horizontale jaloezieën van Luxaflex® is verwerkt, heeft een FSC® keurmerk.

Het FSC-logo geeft aan dat een product is gemaakt van hout uit goed beheerde bossen, en wordt onafhankelijk verleend overeenkomstig de regels van de Forest Stewardship Council®.

Dit houdt in dat het bos van herkomst is geïnspecteerd en geëvalueerd volgens de sociale, economische en milieubeginselen en -criteria die door de Forest Stewardship Council zijn overeengekomen.

Duette® Shades De Duette® Shades zijn de originele energiebesparende jaloezieën. Ze zijn het resultaat van meer dan twintig jaar ontwikkeling en bieden u de perfecte combinatie van stijl en functie voor uw hele huis.

De unieke celstructuur van de Duette® Shades is ontworpen om lucht binnenshuis op te sluiten en waardevolle isolatie te bieden die de warmte binnenhoudt in de winter en op slimme wijze weert in de zomer.

Dit zorgt voor extra warmte en comfort en voor een welkome besparing op uw energierekening.

Horizontale jaloezieën De Luxaflex® horizontale jaloezieën worden gemaakt van 98% gerecycled aluminium en worden gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Verticale jaloezieën Om ervoor te zorgen dat onze producten bijdragen aan een gezondere leefomgeving zijn de meeste van onze stoffen lamellen gecertificeerd door OEKO-TEX® 100 en/of GREENGUARD. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat onze producten de luchtkwaliteit verbeteren.

Wij bieden door Cradle to Cradle gecertificeerde Greenscreen® stoffen aan die van herbruikbare en PVC-vrije materialen zijn vervaardigd.

Uv is de afkorting van ‘ultraviolet’. Ultraviolette zonnestraling kan

ernstige schade aanrichten. Het is belangrijk dat onze producten de

uv-straling van de zon blokkeren om vloeren en meubels te beschermen

tegen verbleking en andere vormen van schade.

De uv-bescherming is de hoeveelheid mogelijk schadelijke uv-straling die door onze producten wordt tegengehouden. Onze niet-transparante producten blokkeren doorgaans 98% tot 99% van de uv-straling. Zelfs onze transparante producten, zoals de Silhouette® Shades, kunnen tot 88% van de uv-stralen blokkeren bij open lamellen.

Bezoek onze pagina Bedieningen om meer te leren over de handmatige en elektrische bedieningsopties.

De producten van Luxaflex® zijn uniek. Elk product wordt speciaal voor u op maat gemaakt.

Om ervoor te zorgen dat uw ervaringen met het aankopen en gebruiken van uw Luxaflex® product optimaal zijn, verkopen wij ons merk uitsluitend via een nationaal netwerk van professioneel opgeleide dealers en showrooms.

Bij de Luxaflex® showroom krijgt u deskundig advies. Ook bieden de showrooms professionele meet- en installatiediensten bij u thuis aan om ervoor te zorgen dat u het juiste product voor uw huis kiest. Daarom worden de producten van Luxaflex® niet rechtstreeks, maar altijd via een dealer verkocht.

De producten van Luxaflex® worden op maat gemaakt en kunnen niet worden teruggebracht of geruild, tenzij er sprake is van een defect overeenkomstig de Luxaflex® garantie. U kunt de opties echter ook bespreken met uw dealer, die bepaalt welke oplossingen mogelijk zijn.

Ga naar onze locator van erkende Luxaflex® showrooms en vul uw postcode in. Dan verschijnt een lijst met erkende dealers bij u in de buurt.

Bezoek onze projecten gedeelte voor meer informatie.

Luxaflex Nederland B.V. (Luxaflex) garandeert Luxaflex® producten vijf

jaar op de afwezigheid van materiaal- en fabricagefouten, mits deze

producten op de juiste manier door een erkend installateur in woonhuizen

zijn geïnstalleerd en worden gebruikt. De garantie geldt uitsluitend

voor de eerste koper, na het tonen van het originele garantiebewijs dat

is voorzien van de garantiesticker. Op elektrische onderdelen en

Luxaflex® hordeuren wordt deze garantie twee jaar verleend. Op

horrengaas en door ons uitgevoerde reparaties geldt deze garantie voor

drie maanden. Voor niet-huiselijke toepassingen verwijzen wij u naar

onze algemene verkoopvoorwaarden.

De verplichting van Luxaflex is beperkt tot het repareren of vervangen van de defecte materialen of onderdelen met gelijke of vergelijkbare onderdelen. Gedurende de eerste twee jaar na aankoop bestaat de garantie uit de kostenloze reparatie of vervanging, met uitzondering van demontage en herinstallatie. Gedurende de volgende drie jaar is de garantie beperkt tot de vervanging van defecte materialen of onderdelen, maar vallen demontage, assemblage, herinstallatie en transportkosten buiten de garantie.

Voorwaarden

Schade aan het Luxaflex® product als gevolg van normale slijtage, onjuiste of ondeskundige montage, verandering, verwijdering, herinstallatie, blootstelling aan weerselementen, motorisering, ongeval, misbruik en fouten of nalaten ten aanzien van meten, reiniging of onderhoud is uitgesloten van deze garantie. Een Luxaflex® hout product is gemaakt van echt hout en kan afwijken van ons stalenmateriaal. Verschillen in kleur en structuur en kleurveranderingen door blootstelling aan zonlicht zijn karakteristiek voor echt hout en vallen buiten de garantie. Ruimtes met een hoge warmte- of vochtigheidsgraad kunnen het verouderingsproces versnellen en krom trekken van het hout veroorzaken. Deze veranderingen vallen eveneens buiten de garantie. Luxaflex® stoffen kunnen eveneens afwijken van ons stalenmateriaal. Verschillen in kleur en structuur en kleurveranderingen van deze stoffen zijn evenmin gedekt door de garantie. De garantie treedt in de plaats van alle andere verplichtingen, aansprakelijkheden en waarborgen. Luxaflex is niet aansprakelijk voor directe schade anders dan zoals hierboven uiteen gezet, of voor welke indirecte, incidentele of vervolgschade, verliezen of onkosten dan ook. De garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de consument die in de toepasselijke wet- en regelgeving zijn vastgelegd, noch aan de rechten van de consument die voortvloeien uit het koopcontract met de dealer.

Alle Luxaflex® producten worden ontworpen in onze ultramoderne

ontwikkelingslocatie in Nederland en steeds voor u op maat gemaakt.

Ga naar Projecten onderdeel voor meer informatie over onze project producten.

Wij zijn van mening dat Nederlands design en vakmanschap van het allerhoogste niveau elders niet kan worden geëvenaard.

U kunt het volledige assortiment van Luxaflex® kleuren en materialen terugvinden in de Luxaflex® staalboeken. Contacteer uw plaatselijke Luxaflex® dealer om voorbeelden van uw favoriete producten te bekijken. Ga naar de locator van erkende Luxaflex® dealer showrooms om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Wanneer u gebruik wilt maken van de Luxaflex® garantie service, neemt u dan eerst contact op met de dealer waar het Luxaflex® product is gekocht. Indien dit niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met een ander lid van het Luxaflex® service netwerk.

Meest gestelde vragenPowerView® Motorisation – Veelgestelde Vragen Algemeen

Het PowerView® Netwerk is een unieke radiofrequentie-ID waarmee elektrisch bediende PowerView® raamdecoratie binnen een woning met elkaar kan communiceren. Alle PowerView® raamdecoratie in een woning moet hiervoor worden toegevoegd aan hetzelfde PowerView® Netwerk. Hierdoor kunnen extra besturingsopties gemakkelijk worden geïnstalleerd, zoals de PowerView® Hub, PowerView® versterkers en PowerView® Scene Controller. Bovendien kunnen afstandsbedieningen die aan hetzelfde PowerView® Netwerk gekoppeld zijn alle raamdecoratie binnen dit PowerView® Netwerk naar behoefte bedienen.

De PowerView® Hub maakt het gebruik van de PowerView® App mogelijk. De PowerView® Hub maakt verbinding met een wifirouter en communiceert met Luxaflex® raamdecoratie die uitgerust is met PowerView®. De Hub slaat door de gebruiker gedefinieerde gegevens op, zoals scèneinformatie, en maakt het mogelijk om raamdecoratie te besturen van iedere plaats ter wereld met behulp van de RemoteConnect functie.

De PowerView® versterker werkt samen met de PowerView® afstandsbedieningen, Scene Controller en de PowerView® Hub om het bereik van het PowerView® Netwerk binnen de woning te vergroten.

De PowerView® Scene Controller werkt samen met de PowerView® Hub om snel naar een scène in uw gepersonaliseerde lijst met scènes te navigeren en deze te activeren.

De AA-batterijen van elektrisch bediende raamdecoratie gaan doorgaans langer dan een jaar mee, afhankelijk van de afmetingen van de raamdecoratie, de configuratie en de mate van gebruik van de raamdecoratie. Herlaadbare batterijen worden niet aanbevolen. Luxaflex® beveelt alkalinebatterijen aan voor alle producten.

De elektrische bediening van producten met PowerView® verloopt draadloos. Luxaflex® biedt verschillende opties aan voor stroomvoeding, waaronder batterijen en stekkers. Luxaflex® levert naast PowerView® ook andere elektrisch bediende raamdecoratie met bedrading voor diverse toepassingen.

De draadloze bedieningssystemen van Luxaflex® zijn niet uitgerust met wifi. Alle raamdecoratie communiceert via ons eigen draadloze PowerView® Netwerk.

De PowerView® Hub is ontworpen om te werken met bijna alle voor consumenten goedgekeurde wifirouters. Beveiligingsinstellingen of speciale configuraties kunnen echter van invloed zijn op de communicatie met de hub.

Het radiofrequentiebereik van de signalen in een woning varieert naar gelang de bouw en de omstandigheden in de woning (elektronische apparatuur, leidingen, stroomkabels enz.). Voor de PowerView® afstandsbediening, de PowerView® Hub en de PowerView® Scene Controllers worden vergelijkbare radio-onderdelen gebruikt. Met PowerView® versterkers kunt u het bereik zo nodig vergroten.

Helaas, PowerView® zit geintegreerd in de producten, dus dat is niet mogelijk!

PowerView® Motorisation is niet toepasbaar op horren.

PowerView® Motorisation is niet toepasbaar op horren.

De PowerView® Gen 2 hub is klaar voor de Apple Homekit. Op dit moment werken we samen met Apple aan de release. Houdt onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

PowerView works with Nest, sure! Samen dragen we bij aan een comfortabele leefomgeving met respect voor privacy en energiebesparing.

Als je PowerView® en Hue wilt laten samenwerken dien je een “home automation system” aan te schaffen, zoals Nest, of gebruik te maken van een service zoals IFTTT.

Op dit moment zijn er nog geen integraties mogelijk met Toon, maar we zijn de mogelijkheden aan het bekijken.

Deze ontwikkeling loopt.

Ja. De betreffende app is in de Homey Store te vinden, trefwoord “Luxaflex”.

Ja, PowerView® is te combineren met Fibaro Home Automation. Je vindt de plugin eenvoudig door in te loggen op je Fibaro home center en bij Plugins te zoeken op “PowerView® Scenes”

HomeWizard biedt de mogelijkheid om een IP Switch aan te maken. Hiermee kun je PowerView® koppelen met HomeWizard.

Bovengenoemde zijn radio’s. PowerView® heeft zijn eigen radio (zender en ontvanger) en werkt dus niet zomaar met Bluetooth, wifi of Z-wave.

PowerView® kan inderdaad worden aangestuurd worden door andere domotica systemen. Nest is hier een mooi voorbeeld van.

PowerView® Pebble® afstandsbediening

U kunt een “favoriete” positie bepalen en instellen voor elk elektrisch bediend raamdecoratie in uw woning. De favorietenknop biedt een snelle en eenvoudige manier om raamdecoratie met één druk op de knop naar de ingestelde positie(s) te brengen.

De nieuwe PowerView® onderdelen gebruiken een andere communicatiemethode dan het PowerRise® platform en kunnen niet worden gebruikt om deze raamdecoratie te bedienen.

Met een PowerView® afstandsbediening kunt u een zeer groot aantal raamdecoratie in groepen bedienen, mits de raamdecoratie opdrachten van de afstandsbediening kan ontvangen. Daarnaast kunt u zes raamdecoratieproducten individueel bedienen.

De afstand waarop de afstandsbediening werkt, hangt af van de bouw van de woning. In grote open ruimten zijn grotere afstanden mogelijk. Luxaflex® adviseert één afstandsbediening per kamer met elektrisch bediende raamdecoratie.

U kunt de elektrisch bediende PowerView® raamdecoratie van Luxaflex® niet rechtstreeks bedienen met “universele” afstandsbedieningen van derde partijen.

Bewaar de afstandsbediening op een plek waar deze niet onbedoeld wordt verplaatst en dus geactiveerd. Als alternatief kunt u de automatische wekfunctie uitschakelen door de 6-knop op de afstandsbediening ongeveer zes seconden ingedrukt te houden. De groepsnummers (1-6) knipperen eenmaal om aan te geven dat de automatische wekfunctie is uitgeschakeld. Om de automatische wekfunctie weer in te schakelen, houdt u de 6-knop op de afstandsbediening ongeveer zes seconden ingedrukt.

PowerView® App

U kunt de PowerView® App van Luxaflex® gratis downloaden. Om raamdecoratie te kunnen bedienen met de app moet u echter de PowerView® Hub aanschaffen.

De PowerView® App is beschikbaar voor mobiele Apple® iOS-apparaten (versie 8.0 en nieuwer) en mobiele Android® apparaten (versie 4.0, Ice Cream Sandwich, en nieuwer).

Luxaflex® brengt geen extra kosten in rekening voor PowerView® App-updates of voor het gebruik van RemoteConnect. Voor functies die gebruikmaken van uw mobiele draadloze netwerk kunt u bij uw provider navragen of er kosten voor gegevensoverdracht van toepassing zijn.

Nee, u hebt geen internetverbinding nodig, tenzij u de functie RemoteConnect gebruikt.

U kunt alle Luxaflex® PowerView® raamdecoratieraamdecoratie een woning bedienen met de PowerView® App.

Een scène is een combinatie van vooraf geprogrammeerde posities in iedere willekeurige kamer, ingesteld op de precieze, door u gewenste positie. U kunt scènes creëren en bedienen met de PowerView® App om raamdecoratie aan te passen aan veranderende licht- en privacy behoeften gedurende de dag. U kunt de scène met één aanraking activeren, waarna de raamdecoratie zich naar de perfecte, vooraf ingestelde posities beweegt. Een ander groot voordeel is dat u uw scènes met behulp van de planningsfunctie van de PowerView® App zo kunt instellen dat ze uw dagelijkse activiteiten automatisch volgen.

Meervoudige ruimte scènes zijn verzamelingen van scènes van afzonderlijke ruimtes waarmee u scènes in uw gehele woning tegelijkertijd kunt activeren.

Ja, programma’s blijven raamdecoratie bedienen volgens vooraf ingestelde scènes op de geprogrammeerde tijd(en) of dag, zelfs als het draadloze apparaat zich niet in de woning bevindt. Alle programma-instellingen worden in de PowerView® Hub opgeslagen.

Als de PowerView® Hub met internet verbonden is, zal de zomertijd / wintertijd automatisch worden bijgewerkt.

RemoteConnect is een functie in de PowerView® App waarmee de gebruiker scènes van buiten de woning kan activeren vanaf elke plek waar er een internetverbinding is.

Zorg ervoor dat de PowerView® Hub is aangesloten op een router met internettoegang en dat uw internetverbinding werkt. – RemoteConnect moet ingeschakeld zijn in de PowerView® Hub. Gebruik de PowerView® App om RemoteConnect in te schakelen en maak een account aan met 4-cijferige pincode. – Wanneer u in de woning bent, selecteert en activeert u een van de scènes die u hebt aangemaakt. Zo ververst u de scène-informatie op uw mobiele apparaat. Nadat u een scène hebt afgespeeld, worden de gegevens bijgewerkt op uw mobiele apparaat en moet RemoteConnect naar behoren functioneren.

Met de PowerView® Hub kunt u raamdecoratie met PowerView® bediening opnemen in het automatiseringssysteem van uw woning. Dat kan via seriële RS-232-invoer of via het IP-adres (internetprotocol) vanaf een groot aantal gangbare systemen.